top of page

Mijn verhaal, mijn nieuws, mijn nieuwe ideëen en nog veel meer.....

Expositie

Blog 18

21 juli 2022

Exposeren, inspiratie, spannend, en wat ben ik benieuwd naar jullie reacties.


Door een eerdere expositie in Bibliotheek Voorschoten raakte ik geïnspireerd. Wat als ik mijn werk ook zou kunnen tonen aan het publiek? Dus hier ben ik, mijn eerste expositie staat op de planning.


In deze expositie wil ik je laten genieten van de stillevens die ik heb gefotografeerd. In de vitrines laat ik zien wat mij inspireert. Ik nodig je uit om mijn werk te komen bekijken en laat vooral een berichtje achter in mijn gastenboek.


Nu denk je, maar waar moet ik dan zijn….  Vanaf 3 augustus in Bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardenlaan 4 in Voorschoten. Kijk voor de openingstijden op hun website 

https://www.obvw.nl/home/vestigingen---openingstijden/detail.2097163.html/bibliotheek-voorschoten/ 


Het werk dat je in Bibliotheek Voorschoten kunt bewonderen is te koop. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik nog iets in de bestelling staan…... Meer info volgt!

Een jaar

Blog 17

30 Maart 2022

Één jaar SCVphotography.nl! Een feestje waardig……


Vorig jaar was het tijd om mijn eigen website te lanceren, gewoon om mijn fotografie experimenten met jullie te delen. Mijn dromen, mijn visie, mijn inspiratie, de website foto’s zijn degene die ik mooi vind en waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen.

Ik blijf mij ontwikkelen en ben super trots op mijn site.


Het heeft 10 maanden geduurd voor er iemand zo vrij was om een paar verbeterpunten aan te reiken. De complexiteit van een website bouwen is groot dat ik sommige dingen niet meer zag, de transparantie, de kleuren, letter type, dikke of juist niet dikke letters, SEO’s, en niet onbelangrijk wat ervaart de kijker. Ik heb een aantal van de kritieken ter harte genomen en aanpassingen gedaan, maar sommige dingen zijn gewoon mijn idee.


Om deze mijlpaal te vieren is er een “Give Away” actie in NL met één van mijn eerdere foto-werken ….….. Heb je een foto-werk gezien welke je aanspreekt en zou je die willen winnen? https://www.scvphotography.nl/shop-if-you-like Doe mee!

Laat mij voor 15 april weten welke je favoriet is, want één van de inzenders zal de gelukkige zijn! Inzendingen via https://www.scvphotography.nl/contact ....SPANNEND!


Binnenkort heb ik een aantal nieuwe werken te koop.

Galerie stijl ingelijste foto’s van stil levens…. Dus stay tuned!

Oude Meesters

Blog 16

22 Februari 2022

Geïntrigeerd door de fine-art portret fotografie ben ik eerst een cursus gaan volgen over het Rembrandt licht en mocht daarbij deze mede-cursist portretteren. Wat was dit een onwijs gave ervaring met een prachtig puur model.


Bij de Rembrandt belichting vormt de slagschaduw van iemands neus, een lichter driehoekje aan de donkere zijde van het gezicht. Hierdoor gaat de aandacht meteen naar de persoon.


Met eigentijdse attributen heb ik het model in deze foto een twist gegeven. Dit portret was tegen een grijze achtergrond gefotografeerd, die ik met behulp van mijn cursus Photoshop in  een complimenterende kleur kon veranderen


Genieten is dit! En smaakt naar meer…… vind je het leuk om een keer mijn model te zijn? Neem contact met mij op en we gaan kijken wat er kan.


Wil je meer van mijn foto's zien? https://www.scvphotography.nl/humans-mensen

De "Oude Meesters" cursus heb ik gevolgd bij https://www.fotoschooldenhaag.nl/

Educatie

Blog 15

7 Februari 2022

Het leren van nieuwe technieken gaat met vallen en opstaan. Dat demonstreer ik met deze beeldbewerking voor een Photoshop cursus.


Normaal probeer ik een scène zo vast te leggen dat het bijna goed moet zijn, maar de toepassingen in Ps bieden zoveel meer. Hier heb ik het trappenhuis van de Fondation Louis Vuitton een extra laagje kleur gegeven waardoor het er net iets spectaculairder uitziet. Ik moet nog veel leren, maar ik ben enthousiast.


Het geeft me de mogelijkheid om onregelmatigheden te maskeren, maar ook om onscherpte aan te brengen en zelfs om elementen helemaal uit een foto te verwijderen. Natuurlijk kijk ik ook uit naar het gedeelte waarin je de foto volledig kunt omtoveren tot een kunstwerk.


Ik beloof mezelf dat ik niet zal overdrijven, want ik beschouw het streven naar een mooie foto die weinig of geen werk vereist als de grootste kunst.

Prachtig binnen

Blog 14

31 Oktober 2021

Soms moet je je geen zorgen maken, niets afvragen en niet twijfelen, maar gewoon vertrouwen dat alles goed zal komen. Ik ga een nieuwe weg in slaan, maar het vraagt nog wat tijd om het exacte pad te vinden. Voor dit proces heb ik de juiste hulp kunnen vinden en… het komt goed!


Deze foto zegt alles over mijn “soul search”. Elk verhaal kent twee kanten en elk verhaal heeft schoonheid, maar soms geeft het een prikkel en is het een leermoment. Ik neem mijn tijd om te aarden, mijn tijd voor verandering en het vinden van mijn rust. Ik zoek naar mij, wat drijft mij, wat geeft mij kracht en wat maakt het geluk in mij.


Dit is spannend, maar ook een hele mooie reis!

Twee trots

Blog 13

31 Juli 2021

Ik had een aantal zaken om over na te denken en moest daarom een blog datum overslaan. Het was te druk en de foto die ik had geselecteerd gaf mij geen inspiratie. Dus tijd voor een moment van rust.


In zo’n periode fotografeer ik wel, want dat brengt rust in mijn hoofd. Ik heb mij dit keer vooral gericht op het stilleven. Dan gaat het puur om verstilling, aandacht voor detail en dat brengt mij terug naar de essentie.


Van mijn lieve nichtje had ik een mooie bos bloemen gekregen omdat ik haar uitgenodigde om mee te gaan naar de Foto Fair. Dit was een educatieve dag voor mijn fotografie carrière die nog een staartje gaat krijgen.

Maar terug naar de bos bloemen, die was prachtig. En toen het boeket voor het grootste deel niet mooi meer was, bleven deze twee bloemen nog fier overeind.


Beetje spelen met verschillende vazen leverde uiteindelijk mijn Pas de deux welke te zien is in mijn portfolio. Deze close up vond ik ook zeker de moeite waard om te delen en daarom is het mijn blog foto voor deze week.


Er staan nog meer nieuwe foto’s in mijn portfolio mappen. Neem eens een kijkje!

https://www.scvphotography.nl/portfolio 

Nieuw Zeeland

Blog 12

11 Juli 2021

Te Whenua o Aotearoa is vertaald het land van de lange witte wolk.

In 1993 was mijn eerste solo reis naar dit land aan de andere kant van de wereld. Hoe het met me ging liet ik ze thuis weten via een kaartje en wat is er in de loop der jaren veel veranderd. Tegenwoordig heb je gewoon elke dag contact.


Deze foto is gemaakt op een parkeerplaats aan Desert Road met zicht op Mount Ruapehu. Het was in 2013 waarbij ik vanuit Australië voor een paar weken vrienden en familie ging bezoeken. Het was zoals elke keer in Nieuw Zeeland een vertrouwd gevoel, gastvrije ontvangst en een mooi avontuur.


Het was de reis dat ik 100 meter ging abseilen en aan het einde van de tocht door de Waitomo Caves weer omhoog moest klimmen. Waanzin, maar wat een prachtig avontuur met een nichtje als gids maakte het nog specialer.


Mijn laatste bezoek aan dit prachtige land was in 2019. Samen met een vriendin met aanhang zijn we gaan kamperen op Mahia Peninsula. Een plaats waar de Maori duidelijk nog een thuis basis hebben. Helaas had ik de moed niet om een paar mooie vrouwen met Tā moko te fotograferen. Het is niet anders, maar misschien komt mijn moment nog een keer voorbij.


Ja, Nieuw Zeeland is voor mij een land waar ik zeker nog een keer naar toe zal gaan.

Wil je meer weten over dit prachtige land, kijk dan op bijgaande link...

https://www.travelessence.nl/nieuw-zeeland 

Kindertijd

Blog 11

1 July2021

Dromen over wat ooit was, deze foto mijn jeugd herinneringen. Met bij elkaar geraapte miniatuurtjes heb ik hierin een paar momentjes kunnen vastleggen.


De foto reflectie in de spiegel is van mijzelf op mijn pony Jan Willem. Hij was een lief witje die in snelheid niet onder deed voor de grote paarden. De lieverd waarmee we cowboy en indiaantje speelden op de heide, waar we vanaf vielen in het spel en hij dan braaf bleef wachten tot we weer opstegen. Wat een machtig mooie tijd.


Het katje is mijn kater Maurits die ik ooit kreeg omdat ik een stuk van mijn pink bijna kwijt was. Alle ellende ten top mocht ik daarom dat jaar niet afzwemmen. Wat een verdriet, nee niet die pink maar het niet afzwemmen, want ik wilde niet meer schoolzwemmen.


Een stukje krant omdat ik niet van lezen hield, dus had ik verzonnen als ik van twee boeken een bladzijde lees, zal het sneller gaan. Het resultaat was dat ik geen van de boeken begreep en ook nog eens ontdekte dat ik soms letters omdraaide bij het lezen. Nou dat heb ik met Sinterklaas geweten…, een presentje met een “Ik leer lezen” boekje. Snik! Haha


De setting van de foto kwam eigenlijk vrij natuurlijk tot stand, maar bij het schrijven van deze blog slaat mijn fantasie op hol. Misschien doe ik daar in de toekomst nog een keer wat mee, maar dit is het voor nu.


Wil je meer miniatuur foto’s van mij bekijken? Klik op de link

https://www.scvphotography.nl/miniature-miniatuur 

St. Nicolaas

Blog 10

21 Juni 2021

Amsterdam fotograferen vanaf een bootje op het water. Afgelopen zaterdag ben ik met een fotografie rondvaart door Amsterdam mee geweest. Het weer was niet heel optimaal, maar dat is dan ook weer de uitdaging.


We zijn vertrokken vanaf het Damrak, een stukje over het IJ en aan de andere zijde van het Centraal de grachten in. De stad Amsterdam, met zijn Heren-, Keizers en Prinsengracht, Singel en Amstel, is en blijft een prachtig gevarieerd gezicht.


Geweldig wat je dan allemaal tegenkomt en ook hier geldt weer je moet goed kijken om de juweeltjes niet te missen. Zo had ik ook nu varend weer mooi zicht op de Basiliek van de Heilige Nicolaas en de boten die aan het Open Havenfront lagen, maar deze keer zag hij wat grauw. Dus de fleurige foto bij deze blog is niet van afgelopen zaterdag.


Nee, deze foto is wel vanaf een bootje genomen, maar bij een vrij-gezellig feestje van een dierbare vriendin. Het was nog in de periode van voor mijn spiegelreflex en dus genomen met een compact camera. De kleur combinatie van de boten en de lakens aan de lijn maken de foto tot een mooi kleurig geheel. Zo blijkt maar weer dat een fotogaaf meer is dan de camera waar de foto mee wordt gemaakt.


Van afgelopen zaterdag deel ik later nog wel een keer een foto, maar voor nu is het deze. Wil je zelf een keer Amsterdam bekijken vanaf het water, een aanrader!

https://www.stromma.com/nl-nl/amsterdam/ 

Licht

Blog 9

11 Juni 2021

Deze keer heb ik gekozen voor een bijna zwart-wit foto. Op mijn reis door Marokko heb ik in het prachtige Casablanca de Hassan II Moskee bezocht, met een indrukwekkende gebedszaal, een schitterend museum en een minaret van maar liefst tweehonderd meter hoog. 


Deze blog foto uit de Moskee symboliseert voor mij verstilling en de wens om vanuit de duisternis het licht te zoeken. De reis leerde mij over mijn eenzaamheid in groepen, dat ik beter naar mijn zorgen en emotie hoor te luisteren en mijn spontaniteit een grotere plek mag geven. Het was al met al een mooie reis door een prachtig land, maar ook een moeilijke reis die de vraag heeft verhelderd die al langere tijd in mij leeft… Waarom...?


Na veel speuren de herkenning - hoog sensitiviteit. Wat betekent dat ik altijd meer hoor, alle emoties voel, perfect wil zijn, vaak overweldigd word, altijd maar bezig ben met anderen en een sterke intuïtie heb. Maar ook dat ik vergeet rust te ervaren in alleen zijn en de enge stilte soms gewoon nodig heb. Ik leer nu mijn grenzen herkennen en aangeven, milder te zijn voor mijzelf en tijd in te bouwen om op adem te komen.


Een zoektocht, een ontdekkingsreis die voortduurt, maar oh zo nodig is om balans te vinden en te houden. Een lieve groet van mij….


Meer weten over Marokko en Casablanca check:

https://www.lonelyplanet.com/morocco/casablanca

Romantiek

Blog 8

31 Mei 2021

Een blind date leidt tot een blind date en meer. Nu denk je huh, wel het zit zo dat ik een blind date had met deze inmiddels goede vriend. Na onze date wist ik zeker dat hij de ideale match zou zijn voor een lieve vriendin, maar hoe overtuig je ze dat ze bij elkaar horen…. 


Wel na veel heen en weer bellen is het gelukt om ze op date te laten gaan.

Ik had aangegeven dat ik mij er verder niet mee zou bemoeien, maar niet veel later kreeg ik bericht dat het wel heel goed klikte tussen hen. Een vooruitziende blik met een geweldig goed vervolg. Na enige tijd besloten ze te gaan samenwonen en werd ik op de hoogte gebracht van het volgende super lieve nieuws. Ja, er was een kleintje onderweg en ik hoorde de datum waarop ze waren uitgerekend.


Sorry lieverds zei ik, maar zij gaat geboren worden op mijn verjaardag! Nou dat is wel een hele uitspraak zou je denken, maar ik wist het 100% zeker. En ja hoor, op mijn verjaardag is de lieve kleine meid geboren. Een paar jaar later volgde nog een super leuk jongetje en ze waren compleet. Nog maar één ding ontbrak en dat was na een jarenlange verloving een mooi huwelijk.


In 2017 kreeg ik de vraag of ik de bruiloft fotograaf zou willen zijn. Ze wilden trouwen in een klein gezelschap en niets liever dan dat ik het zou vastleggen. Een hele eer en eerlijk gezegd dood eng, want het is een vak. Ik heb mijn uiterste best gedaan om de dag in beeld te brengen en mijn vrienden zijn blij met het resultaat. Gelukkig.


Met toestemming plaats ik de foto en schrijf ik de blog, romantiek ten top! 

Mocht je een keer iets willen vragen of vertellen wat je van mijn blogs vindt ... https://www.scvphotography.nl/contact

Shanghai

Blog 7

21 Mei 2021

Deze foto is niet van mij, maar wel van mij.

Voor een​ bedrijf, waar ik toen werkte, kreeg ik in 2008 de kans om een werkbezoek te brengen aan Shanghai. Een wereld en cultuur die heel anders is dan wij denken.


Op een dag stond een bezoek buiten de stad bij een paar fabrieken op het programma. Prachtige rit met een busje door de rijstvelden, super idyllisch, maar dan arriveer je bij de bestemming. De stoffen verf fabriek, waar de geur niet te harden is, zie je werknemers op slippers door smurrie lopen, en dat is meer dan water. De rijen dames die achter de machines zitten in een productie bedrijf en die in het bijgebouw leven omdat ze uit andere provincies komen.


Zoals het een goede gastheer betaamt werd ik mee uitgenomen voor de lunch. Oef, dat was even een verhaal. Wat eruit zag als een gewoon huis van twee verdiepingen, bleek een restaurant te zijn. Boven in één van de kamers stond een tafel met in het midden een draai-plateau. Iedereen had een bordje met stokjes voor zijn neus en op het plateau werden de gerechten geplaatst, zeer maar dan ook zeer Pittig en sommige gerechten met huid en haar. Ik heb echt mijn best gedaan om iets naar binnen te werken zonder iemand voor het hoofd te stoten.


Mijn laatste dag kreeg ik gelukkig nog de mogelijkheid om naar een tempel te gaan, wat eigenlijk een soort markt is waar je allerlei snuisterijen kunt kopen. Daar heb ik natuurlijk wel een paar mooie herinneringen op de kop kunnen tikken. Ook is deze blog foto van mij gemaakt door de collega die mij bij deze stads trip begeleide. Ik ben veel ervaringen rijker doorgereisd via Hong Kong naar Australië.


Wil je meer wereld ervaringen zien? Klik door naar mijn portfolio https://www.scvphotography.nl/world-wereld 

Zuiderzee

Blog 6

11 Mei 2021

Een lieve vriendin uit Nieuw-Zeeland kwam in 2018 met haar 2 zoontjes op bezoek. Super leuk en omdat ik altijd zo welkom ben aan de andere kant van de wereld wilde ik dit voor hen ook onvergetelijke dagen maken.


Dus huis op orde maken voor de logées en uitstapjes bedenken die Nederland vertegenwoordigen. Op de planning een boottocht van Rotterdam naar Kinderdijk en terug, Scheveningen en natuurlijk een trip naar het Zuiderzee Museum. In dit cultuurhistorisch museum in Noord-Holland, wordt de geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld gebracht. Wat dit deel van Nederland een extra tintje geeft is dat mijn beide ouders uit deze omgeving komen.


Wat een feestje, met de auto naar Enkhuizen en vanaf de parkeerplaats met de boot ons entree maken in het openlucht museum. De jongens vonden het helemaal geweldig, want dit was wel even iets anders. We kregen een prachtige rondleiding van de broer van mijn oom en er is zoveel te zien, de tuinen en huisjes, mensen in klederdracht, de touwslager, de voddeboer en de wasserij.


Bij de kolenboer stond deze prachtige oude wagen en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je daar aan of op gaat zitten. Maar met een mooi verhaal en omdat er niet veel mensen waren mocht de jongste even op de achterbak zitten. Oh oh, hij vond het echt niet leuk, maar ja alles voor de foto. 

Één van de prachtige herinneringen aan een fantastisch bezoek.


Wil je meer weten van dit prachtige stukje Nederland…

https://www.zuiderzeemuseum.nl/ 

Gertrude St.

Blog 5

1 Mei 2021

In 2016 werd ik mij bewust via social-media van de toen al rijke graffiti-kunstcultuur in Australië. Dus op zoek naar informatie over deze kunstvorm en locaties welke ik zou kunnen bezoeken en fotograferen in Melbourne. De hoofdstad van Victoria die inmiddels internationale bekendheid heeft gekregen vanwege het diverse aanbod aan straatkunst en de bijbehorende subculturen.


Op een druilerige dag, december 2016, ging ik op pad in de wijk Fitzroy. Gelukkig trof ik buurt bewoners die mij graag hielpen prachtig beschilderde muren te vinden. Ik genoot en maakte foto’s van heel veel Straatkunst.

Echter deze blog-foto vond ik niet op mijn eerste wandeltocht door de wijk.


Deze schildering is van straatkunstenaar Adnate, hij erkent met zijn kunst de traditionele bewoners van het land en eert hen in heden en verleden. Hij wil met zijn Aboriginal schilderingen bijdragen aan verandering van de opvattingen in de samenleving. Ik had er een afbeelding van gezien op internet en wist dat de hij bestond, maar moest een 2de trip naar de stad ondernemen om hem uiteindelijk te vinden.


Bleek dat ik bij mijn eerste wandeling er al gewoon langs was gelopen, maar vanaf de verkeerde kant…. Deze foto heeft mij geleerd dat je voor, achter, hoog, laag, links en rechts moet kijken om de mooiste kunstwerken te vinden.


Bij een wandeling door Fitzroy in 2020 werd de vergankelijkheid van deze kunstvorm duidelijk, toen ik ontdekte dat dit mooie koppie niet langer de muur siert.


Wil je meer muurschilderingen zien? Kijk in mijn portfolio -

https://www.scvphotography.nl/mural-art-muurschilderingen

Giverny

Blog 4

21 april 2021

De schilderijen van Impressionist Claude Monet hebben mij altijd erg gefascineerd ……


Claude Monet en andere impressionisten veranderden aan het einde van de negentiende eeuw de manier waarop wij naar het landschap kijken. De naam impressionisme werd door de journalist Louis Leroy bedacht na het zien van Monets schilderij "Impressie - zonsopgang". Hij had de naam ironisch bedoeld, maar de jonge kunstenaars namen de benaming graag over. Uit een veeg hier en een stip daar ontstonden immers landschappen die mooier waren dan de werkelijkheid. Monet schilderde vaak dezelfde scènes op verschillende tijdstippen van de dag. Het spel van reflecties in het water met licht en schaduwen fascineerde hem.


Het is altijd een wens van mij geweest om een keer te gaan kijken in Giverny waar Monet geruime tijd woonde. Die kans kreeg ik toen ik in 2007 samen met mijn zus op weg was naar Bretagne en daar een tussenstop kon maken. Wat een idyllisch plaatsje, alsof de tijd heeft stilgestaan.


Een kijkje nemen in zijn huis en tuin, waar hij de beroemde waterlelies en het Japanse bruggetje heeft geschilderd. Dwalend door de tuin heb ik deze vleeseter kunnen vastleggen. In de vroege morgen waarbij de zon nog net niet het laatste restje dauwdruppeltjes had laten opdrogen.


Neem eens de tijd -

https://fondation-monet.com/en/giverny/

Koala

Blog 3

11 april 2021

Al heel lang wilde ik een koala in het wild portretteren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het duurde verschillende reizen naar Australië voordat ik in 2016 een koala in het wild recht voor mijn camera kreeg.... 


Het gaat uiteindelijk allemaal om op het juiste moment door de juiste bush te lopen. Nu wist ik dat er in de buurt van de Great Ocean Road een gebied is met een groot aantal koala's, maar om ze te spotten moet je een heel eind de bush in, hoog in de eucalyptusbomen kijken, geluk hebben met het licht en hopen dat ze wat activiteit vertonen.


Gelukkig heb ik een lieve "Aussie" vriendin met een Jeep, dus we deden het eerste deel met de auto. Daarna ging ik te voet verder met mijn camera. Na een tijdje vond ik wel een paar mooie exemplaren, maar behoorlijk verstopt en duidelijk in een diepe slaap. Helaas!


Teleurgesteld begon ik aan de terugweg en werd opgeschrikt door een luid, diep grommend geluid. Ik begon mijn tempo op te voeren omdat ik me niet echt veilig voelde zo helemaal alleen...., maar plotseling zag ik wie de herriemaker was.


Deze superleuke vriend was op zoek naar een vriendinnetje die hem aantrekkelijk zou vinden, vandaar zijn gegrom. Dus camera aan, gelukkig zat de juiste lens erop, een steuntje zoeken want hij zat best ver weg en scherpstellen maar! En ja hoor, prachtig poserend met een ietwat wantrouwende blik. Missie volbracht!


Door bosbranden zijn veel wilde dieren in Australië omgekomen.

Bent je geïnteresseerd in het adopteren van een koala? Bezoek eens de website van het Koala Hospital en draag een steentje bij!   www.koalahospital.org.au 

Mijn website

Blog 2

31 maart 2021

Het proces om een website te bouwen bleek een hele klus te zijn.

Wat wil ik laten zien, hoe wil ik mijn verhaal vertellen, wat ga ik schrijven over mijn werk? en nog veel meer w​aar ik ineens over na moest denken. Het kiezen van de achtergrondfoto en het daaruit voortvloeiende kleurenpalet kostte wat tijd, maar het is gelukt.


Sommige dingen waren een uitgemaakte zaak, maar ik had ook advies en hulp nodig. Hartelijk dank aan degenen die me geholpen en geadviseerd hebben! Ik heb in dit proces geleerd waar mijn passie en nu mijn kracht ligt, ik sta het liefst achter de camera en als het even kan niet in het licht, maar........ Een super spannende dag deze 31ste maart 2021, mijn website is gepubliceerd!


Ik ben erg trots op wat ik heb opgebouwd, ik geloof in mijn selectie van foto's in de verschillende categorieën, die ik heb gekozen voor deze lancering.


Veel plezier en als je wil..... get in touch!

Mijn spiegelreflex

Blog 1

21 maart 2021

Heel hip bedenk ik dat er op mijn website ook een blog mag komen…., maar waar ga ik dan over schrijven? Om te beginnen is mijn echte liefde voor fotografie begonnen in 1993 bij mijn eerste solo reis naar Nieuw Zeeland. Ik merkte dat ik heel graag mijn indrukken in beeld wilde meenemen.


Het heeft nog zo’n 20 jaar geduurd op automatische stand fotograferen voor ik mijn eerste echte Sony spiegelreflex kocht via MP. Wat een mazzel heb ik daarmee gehad. Het begin, veel oefenen en uitproberen, leren over diafragma, sluitertijden, compositie, licht en donker en nog zoveel meer.


Toen mijn broer mij dan ook uitnodigde voor een paar dagen zeilen in 2013 ging de Sony mee. Het was geweldig leuk op zee, dus niet, want mijn hemel wat was ik zeeziek! Echter zodra wij door de sluis waren knapte ik snel op. 


Mijn broer had bedacht dat we met een buitenboord BBQ zouden genieten op het water, maar dat pakte niet helemaal goed uit. Uiteindelijk werd het BBQ-en in een haven. Heerlijk gegeten, lekker drankje, goed gesprek en toen viel de avond in. Prachtige lucht, helemaal geweldig, dat wilde ik heel graag vastleggen. Maar hoe?


Nog wat aan het prutsen met instellingen en ondertussen wat foto's aan het schieten, was hij er ineens..... de meeuw bleef secondenlang voor me hangen alsof hij me de kans wilde geven om mijn eerste WOW foto te maken. Ik zie nu alle "fouten", maar wat ben ik nog steeds trots op deze foto.


Dit was het moment dat ik besloot door te gaan met zelfstudie, mij te ontwikkelen tot waar ik nu ben en mijn passie wordt alleen maar groter.

bottom of page